Optakt: Frankrig mod Island i EM 2016 kvartfinalen

Frankrig-Island-flag

EM 2016 i fodbold går nu ind i den afgørende fase med kvartfinalerne, hvor Frankrig møder turneringens største overraskelse fra Island, som stadig holder flaget højt i nationens første EM-deltagelse nogensinde.

Frankrig vs Island bliver i sandhed Davids kamp mod Goliat, og hvis Biblen har lært os noget, er det, at Goliat langtfra vinder hver gang. Island har gjort det over al forventning ved EM indtil videre, hvor det er blev til uafgjort mod Portugal og Ungarn samt 2-1 sejre over Østrig og England. Kan Island gøre det igen mod de franske EM-værter?

Bookmakeren Unibet siger nej, og har Frankrig som gigantiske favoritter til odds 1.45. Det giver et højt odds 8.75 på Island, og odds 4.55 på uafgjort.

Spil på kampen hos Unibet.dk >>

 

Herunder kan du se flere odds på Frankrig vs Island i EM 2016 kvartfinalen, som spilles søndag d. 3. juli kl. 21.00 på Stade de France i Paris.

odds_frankrig_vs_island

 

Optakt: Frankrig mod Island

Frankrig er store favoritter til at vinde kampen mod Island, men der venter formentlig franskmændene en stor udfordring. Ser vi på Frankrigs kampe ved EM 2016 indtil nu, tegner der sig et billede af et fransk hold, som har haft svært ved at åbne defensive mandskaber op, og skabe den overflod af målchancer, som var forventet før samtlige kampe indtil nu.

Mod Rumænien i EMs åbningskamp vandt Frankrig 2-1, men det var først i de allersidste sekunder at Payet sendte en frelsende bold op i det ene målhjørne og sikrede Frankrig alle tre point. I næste kamp mod Albanien var billedet det samme. Efter 90 minutter var stillingen stadig 0-0, men så dukkede Griezmann op med et frelsende mål til 1-0, og kort tid efter blev det 2-0 ved Payet, da Albanien kastede alt frem i forsøget på at udligne.

Mod Schweiz i den tredje puljekamp kom Frankrig ikke på tavlen og kampen sluttede 0-0. Syv point var nok til en førsteplads i gruppen, og det gav en let lodtrækning for Frankrig som blev parret med Irland i 1/8-finalen. Igen hakkede det franske angreb i sagerne, og havde store problemer med at åbne irerne, men efter en times spil fik Frankrig scoret to mål. Dermed betød det ikke noget, at Irland havde bragt sig foran efter kun to minutter fra 11-meter pletten.

Overbevisende har det ikke været, men Frankrig har gjort lige nøjagtigt dét der skulle til, for at trække sig ude af kampene som vindere – pånær i kampen mod Schweiz, hvor Frankrig dog også stillede med flere reserver, da man allerede var sikret avancement fra gruppen.

 

Islands vej til Stade de France

Island har stadig ikke tabt ved denne slutrunde, hvor man også har præsteret et par gode comebacks mod Portugal og England. Portugal kom foran 1-0 i den første kamp mod Island, men Island fik uimponeret kæmpet sig tilbage i kampen med en udligning til 1-1.

Det samme var tilfældet mod England, som chokstartede med at score på straffe efter kun fire minutter i 1/8-finalen, men 15 minutter senere havde Island vendt det til en 2-1 føring i islandsk favør. Intet mindre end imponerende af en fodboldmæssig lilleput-nation, som ikke lader sig kyse af lidt modvind i kampene.

Island slog da også Østrig med 2-1 i den afgørende puljekamp og gik dermed videre som 2’er i gruppen, og var kun to minutter fra også at slå Ungarn, men her sendte Sävarsson bolden i egen ruse med kun to minutter tilbage til resultatet 1-1.

Vi er imponerende over det islandske hold, hvor alle mand løber solen sort i 90 minutter i hver eneste kamp, og der bliver givet alt hvad remmer og tøjler kan holde i hver eneste tackling. Det er svært ikke at elske dette islandske landshold for den intensitet og vilje, de bringer i hver eneste kamp.

 

Island er en betting-gave

Vi afskriver på ingen måde Island i dette opgør, og faktisk finder vi det tårnhøje odds på Island en betting-gave.

Island er ikke “bare” et hold som forsvarer sig igennem 90 minutter og lever på tilfældige kontrachancer. Island formår også at bygge et angreb op og sætte modstanderne under pres, når det er påkrævet. Man forsvarer sig som hold, og man angriber som et hold.

Seks mål har Island scoret i fire kampe ved EM, hvilket bestemt er godkendt. De seks mål er sat ind af seks forskellige spillere, hvilket igen vidner om, at Island ikke hænger deres håb op på en ensom ulv i angrebet. Island har bestemt en chance mod Frankrig, som tingenes tilstand er i øjeblikket, og selv om vi anerkender at Island er underdogs, finder vi dog stadig oddset på Island alt, alt for højt ift. de reelle chancer holdene har for at vinde kampen.

Island har dog aldrig slået Frankrig i de 11 kampe de to lande har spillet gennem historien. Men der er som bekendt en første gang for alting, og måske kommer den første sejr i hus på Stade de France i en enorm “overraskelse”. I hvert fald bliver du flot betalt, hvis du tør satse på en overraskelse, og den går hjem.

 

Øvrige kvartfinaler ved EM 2016

Foruden Frankrig vs Island er der også Polen vs Portugal, Wales vs Belgien og ikke mindst Tyskland vs Italien på programmet i kvartfinalerne ved EM 2016. Se oddsene som de ser ud netop nu hos Unibet, på alle fire kvartfinaler ved EM 2016.

EM_2016_kvartfinale_odds_unibet

 

Spil på EM-kampene hos Unibet.dk >>

 

unibet-green-580x330